Vappusinkun koston pojan paluu!

Multimediakonsultit – Kun tietokone ei toimi

Kun tietokone ei toimi on kolmas sinkkusilpaisu Sielujen teurastamolla -levyltä, joka on nyt miksauksen finaalissa, kalkkiviivoilla masterointiin. Biisi on kuultavissa jo nyt Bandcampissa, vappuaattona muissakin rööreissä.

Kappaleessa muistellaan niitä melankolisia hetkiä, kun tuo uskollinen ja rakastettu elämänkumppanimme – tietokone – ei ole ollut tukena elon tyrskyissä. Kun tietokone ei toimi on Multimediakonsulttien varhaistuotantoa suunnilleen vuodelta 2003, joten tekstistä löytyy jo nostalgista ajankuvaakin. ”Jäljellä on vain kännykkä” ei nykyään kuvaisi enää niin raastavaa heitteillejättöä kuin silloin aikoinaan.

Emme silti halunneet päivittää tekstiä nykyaikaan, eikä niin olla tehty muissakaan Sielujen teurastamolla -albumin kappaleissa. Niissä vilisee sellaisia varhaisen paleoliittisen kauden ilmiöitä kuin kuvaputkia, nettideittaamista muualla kuin Tinderissä, kolikoilla pornosta maksamista sekä fläppitauluja. Neloslevyllemme on koottu kaikki ne laulut, jotka eivät syystä tai toisesta päätyneet levyille – eivätkä kaikki keikkaohjelmistoonkaan.

Singlen julkaisu vappuna on muuten kuulunut Multimediakonsulttien perinteisiin alusta lähtien: kaikkien aikojen ensimmäinen sinkkumme Osastopäällikkö Matti tuli ulos 30.4.2003.